Kto zastąpi Riversa?

Kto zastąpi Riversa?

Doc Rivers opuszcza Boston – to już pewne. Do czwartku Celtowie powinni znaleźć nowego trenera, żeby od początku (czyli od draftu) brał udział w przebudowie Boston Celtics. Wśród kandydatów jest wielu doświadczonych trenerów i wielu takich, którzy muszą się jeszcze wykazać w NBA. Przyjrzyjmy się liście osób, które mogą zastąpić Doca Riversa:   Jeff Van Gundy Brat Stana, jest głównym analitykiem w stacji ABC. W przeszłości JVG był trenerem Knicks (przez 7 sezonów) i Rockets…

Więcej

Doc Rivers oficjalnie nowym trenerem Clippers

Doc Rivers oficjalnie nowym trenerem Clippers

W ostatnim czasie 90% artykułów poświęcaliśmy Docowi Riversowi i jego dramatycznej walce o wydostanie się z Boston Celtics po dziewięciu sezonach. Teraz miejmy nadzieję, że to się zmieni, bowiem Rivers zabiera swoje talenty do Long Beach w Californii. Były już trener Celtics, podpisze z Clippers 3-letni kontrakt opiewający na sumę 21 milionów dolarów, czyli tyle ile dostałby w Bostonie. W zamian za niego do Celtics trafi niechroniony wybór w drafcie w 2015 roku i zwolni…

Więcej

Koniec Docodramatu?

Koniec Docodramatu?

Jak informuje Adrian Wojnarowski z Yahoo Sports, Doc Rivers zmienił zdanie i nie będzie chciał trenować Clippers w następnym sezonie: https://twitter.com/WojYahooNBA/statuses/348173375581069313 After talks failed again on Friday, Doc Rivers will no longer pursue the Clippers coaching job, league source tells Y! — Adrian Wojnarowski (@WojYahooNBA) June 21, 2013 Doc Rivers and Danny Ainge plan to talk through weekend and have a resolution on the coach's future with Celtics on Monday, sources tell Y! — Adrian…

Więcej

W oczekiwaniu na odpowiedzi

W oczekiwaniu na odpowiedzi

Jak informował Chris Forsberg, w południe miała się odbyć konferencja z udziałem Riversa i Ainge’a, ale została przesunięta na poniedziałek: Doc Rivers and Danny Ainge to meet the media today at noon. Plenty of questions to be answered. — Chris Forsberg (@ESPNForsberg) June 21, 2013 Danny-Doc press conference has now been postponed until Monday. — Steve Bulpett (@SteveBHoop) June 21, 2013 Teraz niektóre źródła podają, że została ona całkowicie odwołana i mogła być zabiegiem w…

Więcej

Clippers przystaną na warunki Celtics

Clippers przystaną na warunki Celtics

Po wtorkowym „zakończeniu” rozmów pomiędzy Celtics i Clippers, do walki o Kevina Garnetta włączył się Chris Paul. Drużyna z Los Angeles nie może ryzykować niezadowoleniem gracza, który z początkiem lipca stanie się wolnym agentem, dlatego też Clippers zgodzą się na oddanie DeAndre Jordana i dwóch wyborów w drafcie za Kevina Garnetta i Doca Riversa. Jak informuje Marc Stein i Ramona Shelburne z ESPN, obie strony muszą jeszcze przekonać władze ligi do zgody na nietypową wymianę: „Źródła…

Więcej

Koniec rozmów na linii Celtics – Clippers?

Koniec rozmów na linii Celtics – Clippers?

Jak donosi Baxter Holmes i Adrian Wojnarowski, drużyny Boston Celtics i Los Angeles Clippers nie porozumiały się w kwestii wymiany Kevina Garnetta i Doca Riversa: Danny Ainge says #Celtics-Clippers deal is 'dead' http://t.co/m3wM7fk95g — Baxter Holmes (@BaxterHolmes) June 18, 2013 Y! Sources: After a deal to the Clippers falls apart, Doc Rivers is unsure about his return to the Celtics as coach. http://t.co/dxk7fwtso5 — Adrian Wojnarowski (@WojYahooNBA) June 18, 2013 Ponadto Danny Ainge chce powrotu…

Więcej

Dramatu Riversa ciąg dalszy

Dramatu Riversa ciąg dalszy

Sytuacja związana z odejściem Doca Riversa coraz bardziej przypomina kiepski melodramat. Rivers nie chce wrócić do Bostonu. Płyną do nas informacje, że szansa jego powrotu do Beantown wynosi 10% i zmniejsza się z dnia na dzień: League source estimates there's a 60% chance Doc coaches Clips, 30% he returns to broadcasting, 10% he returns to C's. — Baxter Holmes (@BaxterHolmes) June 17, 2013 Source adds, "That 10% has to go down every day," meaning it's…

Więcej

Clippers rezygnują z Riversa

Clippers rezygnują z Riversa

Wczoraj zrobiło się na chwilę gorąco na rynku transferowym. Boston Globe i Adrian Wojnarowski z Yahoo Sports donosili o wymianie Doca Riversa i Kevina Garnetta do Los Angeles Clippers, w zamian za DeAndre Jordana, Erica Bledsoe i wybory w drafcie. Dzisiaj Adrian Wojnarowski informuje o tym, że rozmowy zostały zakończone bez powodzenia: Y! Sources: As Clippers resist parting with Eric Bledsoe, discussions w/ Boston on Garnett-Rivers blockbuster stall. http://t.co/omCv2zPr5c — Adrian Wojnarowski (@WojYahooNBA) June 16,…

Więcej

Celtics i Clippers rozmawiają o wymianie Riversa i zawodników

Celtics i Clippers rozmawiają o wymianie Riversa i zawodników

Ciekawe informacje płyną do nas zza oceanu. Boston Herald donosi o tym, że Celtics oraz Clippers rozmawiają o wymianie Doca Riversa. Oprócz trenera Celtów, trade może dotyczyć także kilku zawodników. „Wzajemny interes obu drużyn sprawił, że sytuacja w krótkim czasie rozwinęła się do takich rozmiarów, iż Celtics i Clippers prowadzą rozmowy o wymianie Riversa oraz kilku zawodników. Możliwość dokonania wymiany z udziałem trenera jest bardzo utrudniona poprzez warunki zbiorowej umowy w NBA. Rekompensatą za niego…

Więcej

Doc Rivers może odejść z Bostonu

Doc Rivers może odejść z Bostonu

Ostatnio Danny Ainge zapewniał, że Rivers znajdzie się na ławce trenerskiej Celtics w sezonie 2013/14. Doc jednak osobiście nigdy nie potwierdził tych informacji. Teraz wygląda na to, że szkoleniowiec Celtów może zrezygnować z dotychczasowej posady. DEVELOPING: Doc Rivers believes it "may be time for a change" in his status as Celtics coach, source told @Chris_Broussard. — SportsCenter (@SportsCenter) June 12, 2013 Oczywiście nie jest to potwierdzenie, że Rivers nie wróci, ale na pewno nie jest…

Więcej
1 2 3 4 10